Bahçe Dekorasyonu İçin Tavsiyeler

Bahçe Dekorasyonu İçin Tavsiyeler

Hepimiz artık büyük şehirlerin yoğun ve kalabalık olmasından bıktık ve küçük bir kasabaya yerleşip huzurlu bir yaşam sürme hayalleri kurmaya başladık bile. Fakat iş, okul gibi mecburiyetlerimiz yüzünden bu hayallerimizi kısa vadede gerçekleştirmenin ne kadar zor olduğunun da farkındayız. Hatta bu yoğun tempoda öyle zamanlar oluyor ki kendimizi yeşil ve bol huzurlu alanlara atacak vakit bile bulamıyoruz. İşte burada hemen yanı başımızdaki bahçelerimizden yararlanmaya başlamamız gerektiğinin farkına varıyoruz. Ufak tefek bahçe dekorasyonu ile hayallerimizdeki huzurlu ortamı yanı başımıza taşımak mümkün.

bahce-dekorasyon-resimleri-2

bahce-dekorasyon-resimleri-3

Ufak Dokunuşlarla Mükemmel Bir Bahçeye Sahip Olun

Öncelikle bahçenizin sınırlarını ve ne tür bir bahçe modeli istediğinizi aklınızda net olarak belirleyin. Bu sınırları çit ile çevrelemeniz hem görsel olarak bahçenize güzellik katacaktır hem de diğer bahçelerle arasındaki bağları bir nevi kopararak oluşturduğunuz konseptin daha anlaşılır ve güzel görülmesini sağlayacaktır. Fakat bahçe dekorasyonu için çit yerine duvar tercih edecekseniz bu duvarların çok uzun veya çok yüksek olmamasına dikkat etmeniz gerekmektedir. Aksi takdirde boğucu bir bahçe ile karşı karşıya kalabilirsiniz.

Küçük Bahçeler İçin Dekorasyon Önerileri

Eğer bahçeniz küçükse bahçe dekorasyonu yaparken çiçekleri bahçenizin ortasına değil de kenarlara doğru ekin ve bahçenin orta kısmında kendinize oturmak ve vakit geçirmek için alan ayırın. Çiçeklerin daha fazla dikkat çekmesini istiyorsanız büyük ve yüksek dekoratif vazolar da kullanabilirsiniz. Bahçenizde her şeyin orantılı olmasına dikkat edin. Yani ne çiçekli alan oturma bölümünüzden fazla olsun ne de oturma bölümünüz çiçekler için ayırdığınız bölümü işgal etsin. Bahçenizde kullanacağınız mobilyaları da küçük seçmeniz gerekmektedir. Aksi takdirde küçük bir bahçeye konumlandırılmış kaba mobilyalar ile karşı karşıya kalmış olursunuz.

bahce-dekorasyon-resimleri-4

bahce-dekorasyon-resimleri-5

Bahçe dekorasyonu denilince akla ilk gelen şey ise süs havuzlarıdır. Eğer büyük bir bahçeye sahipseniz havuzunuzu konumlandırmada herhangi bir sorun yaşamayacaksınız demektir. Ancak bahçeniz küçük ise bahçenin ortasına koyacağınız bir süs havuzu komik bir görüntüden başka hiçbir şey oluşturmayacaktır. Bunun için küçük bahçelerde süs havuzları için ölü alanları tercih etmeye çalışın.

bahce-dekorasyon-resimleri-6

Related Post

Bahçe Dekorasyonunda Aydınlatma

Bahçe Dekorasyonunda Aydınlatma

Yaz bahçesi veya kış bahçesi derken bahçe keyfi artık mevsim fark etmeksizin insanların vazgeçilmez tutkusu oldu. Üstelik sadece gündüz değil…